Al·lergògens

Dilluns de 8-14h

La Normativa UE 1169/2011 ha esdevingut d’aplicació obligatòria a partir del 13 de desembre de 2014, i estableix que les establiments han d’informar al consumidor sobre els ingredients i els possibles al·lergogens dels productes que ofereixen, ja siguin envasats o no. La Unió Europea exigeix des del 2003 l’etiquetatge dels ingredients d’aquells aliments que continguin gluten, crustacis o productes amb lactosa, entre d’altres. D’aquesta manera, es pot evitar que les persones que pateixen al·lèrgies o intoleràncies ingereixin aquests aliments.

Objectius

Capacitar als professionals i particulars per a la correcta gestió dels al·lergògens i l’elaboració
de fitxes identificatives dels menús del seu establiment per complir amb la nova normativa.

Adreçat a

a persones que tenen algun tipus d'intolerància als aliments independentment del grau, i també
a professionals responsables i treballadors del sector de l'Hosteleria (bars, restaurants,
menjadors, hospitals, etc.) que vulguin donar solucions a possibles clients amb aquestes
malalties.
Temari:
Al·lèrgies i intoleràncies alimentaries. Què són les al·lèrgies.
• Tipus d’al·lèrgens contemplats a la normativa
• Pla de prevenció de riscos en al·lèrgies alimentaries
- Protocol d'actuació a la llar
- Protocol d'actuació en restauració
- APPCC i contaminació creuada
• Gestió dels riscos al·lergènics per part del sector de l’alimentació
• Etiquetatge, en que ens hem de fixar?
• Elaboració de fitxes i declaració d’al·lèrgens
Tipus d'Entrades Fi de Vendes Preu Quantitat
matricula
160,00 EUR

Quan

dilluns, 6 de febrer, 2017
Dilluns de 8-14h

Organitzador

Cepta
977211966
cepta@cepta.es

Participar a Twitter

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.

Use this tag: # cepta