Actualització de la normativa de la Seguretat Social 2023

La Llei 31/2022 de Pressupostos Generals de l'Estat per l'any 2023, conté una sèrie de novetats legislatives en matèria laboral i de Seguretat Social

Compartir

La darrera llei aprovada en l’àmbit sociolaboral estableix noves bases i tipus de cotització a la Seguretat Social, principalment, per a persones en situació d’atur, necessitat de protecció per cessament d’activitat, el Fons de Garantia Salarial i la formació professional. Tanmateix, incorpora un nou sistema de cotització del Règim Especial dels Treballadors Autònoms, que inclou les bases de cotització en funció dels trams de rendiment nets del professional.

Altres aspectes a destacar són, en matèria de pensions, que s’estableix una revalorització igual a l’increment de l’IPC en els dotze mesos previs a desembre de 2022; i l’actualització del Salari Mínim Interprofessional en un 8% per l’any 2023.

D’altra banda, el Govern ha aprovat mesures per promocionar la contractació de persones en atur, vulnerables o de baixa ocupabilitat, i per incentivar la transformació dels contractes indefinits a temps parcial i fixes discontinus en contractes a temps complet i indefinits ordinaris.

Per conèixer totes aquestes novetats legislatives en matèria laboral i de Seguretat Social, la CEPTA ha organitzat recentment una jornada informativa que va ser tot un èxit de participació. Els punts principals a tractar van ser el nou ordre de cotització, els canvis en l’SMI, la contractació bonificada i la reforma de les pensions.

La sessió ha comptat amb la ponència d’Antonio Benavides Vico, llicenciat en Dret i Graduat Social, a més d’exinspector de Treball i Seguretat Social. En la seva trajectòria, ha participat en congressos i jornades professionals i ha escrit més de 30 monografies en aquest àmbit sociolaboral. Així, va exposar detalladament la nova llei als empresaris i empresàries que van assistir a l’Il·lustre Col·legi Oficial de Graduats Socials de Tarragona el passat dijous 30 de març.

Els associats de CEPTA que desitgin més informació poden adreçar-se al departament de Serveis, a través de l’adreça de correu serveis@cepta.es o al telèfon 977 211 966.