Anular el POUM: un terrible error

Compartir

Un terrible error i una gestió que durà a la ciutat de Tarragona a un retard de gairebé una dècada. D’aquesta manera valora la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) la sentència del Tribunal Suprem que, de facto, suspèn Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) aprovat l’any 2013, una actuació que repercutirà en negatiu en molts àmbits diferents de l’actualitat local, segons manifesten fonts de la patronal tarragonina. 
 

D’aquesta manera, la CEPTA s’alinea en la mateixa direcció que altres organitzacions empresarials de la ciutat —que ja han platejat que aquesta execució és desproporcionada en la seva aplicació— i reitera que aquest nou retard suposa, a la pràctica, la paralització d’un projecte integrador, que aporta solucions de futur per la ciutat. D’aquesta manera, la confederació empresarial destaca que aturar el POUM és congelar el creixement lògic de Tarragona previst per als pròxims anys. 

En aquesta línia, CEPTA recorda que el creixement sostenible de la ciutat -a través de les zones ja marcades per a ubicar nous habitatges —integrats amb la força del comerç local i les demandes socials de la ciutadania— és una aposta de futur que, a curt termini, aportarà llocs de treball per a les empreses locals i que, a llarg termini, assegura un creixement ordenat i conjuntat de la capital de província. Per aquest motiu, l’aturada del POUM es tradueix en una menor activitat de l’obra pública i també de la iniciativa privada, en el retard de molt negocis i projectes i, en resum, de l’aturada de nous llocs de treball de diverses categories, més necessaris que mai després d’un any de pandèmia. 

Per aquest motiu, des de CEPTA s’exigeix que, el nou període legal de confusió que s’inicia fins que no estigui aprovat definitivament un nou document normatiu urbanístic sigui una etapa en la que els ciutadans tinguin el màxim d’informació possible al seu abast. Es totalment necessari que l’Ajuntament sigui molt clar amb els terminis legals i temporals als que haurà d’ajustar-se el conjunt de la ciutat i també de les implicacions que suposarà a diversos nivells. 

En darrer terme, i més important, és totalment imprescindible que la nova tramitació urbanística sigui un dels grans objectius per als pròxims mesos, ja que la redacció del document i al seva correcta tramitació són un projecte de ciutat totalment estratègic que no pot quedar en suspens i que cal resoldre amb la màxima brevetat possible.