CEPTA s'uneix a l'Aliança per a la FP Dual

Amb l'objectiu d'actuar com a agent suport efectiu a la implantació de la Formació Professional Dual al territori.

Compartir

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) s’uneix a l’Alianza para la Formación Profesional Dual per fer d’agent de suport efectiu a la implantació de la Formació Professional Dual al territori. 

Recentment, el president de la confederació, Josep Antoni Belmonte, ha signat un acord de col·laboració amb el senior project manager de la Fundació Bertelsmann, Guillem Salvans, per tancar l’adhesió de CEPTA a l’Alianza para la FP Dual.

L'Alianza és una xarxa estatal d'empreses, centres educatius i institucions que té com a objectiu impulsar la Formació Professional Dual a Espanya. Va néixer el 2015 de la mà de la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç de l’Estat espanyol i actualment compta amb més de 1.200 membres adherits.

Per la CEPTA és essencial detectar les necessitats de les empreses per formar joves en llocs de treball qualificats. Així doncs, amb l'adhesió a l'Alianza la confederació empresarial associació es compromet a donar a conèixer a el teixit empresarial la FP Dual tenint en compte les característiques de tots els sectors coexistents en el seu camp d'actuació: Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Josep Antoni Belmonte, president de CEPTA, ha destacat que "és important impulsar la FP Dual, tal com hem fet durant els últims anys, però també hem de buscar les millors estratègies perquè el model sigui, cada vegada, un estàndard que s'apliqui en un major nombre de camps formatius. El nostre futur  en depèn".

Per la seva banda, Guillem Salvans, sènior project manager de la Fundació Bertelsmann, ha afirmat que " el paper de les patronals i associacions empresarials és fonamental en la difusió de la FP Dual. El model va arribar a Espanya el 2012 però encara és poc conegut i entre tots hem de fer una tasca d'impuls i promoció perquè cada vegada més empreses, centres educatius i joves apostin per ell. Avui, amb l'adhesió de CEPTA, fem un pas més en aquest sentit”.

 
Odoo CMS - a big picture