Com afectarà els autònoms la nova cotització de la Seguretat Social?

És important que tots els treballadors per compte propi estiguin informats sobre com repercutirà aquest canvi de cotització en la seva despesa

Compartir

El 27 de juliol passat es va aprovar el Reial Decret Llei 13/2022 pel qual s'estableix un nou sistema de cotització per als treballadors autònoms i es millora la protecció per cessament d'activitat.
 

Aquest Reial Decret, que ha arribat després de més d'un any de negociació, respon al mandat que la Comissió del Pacte de Toledo va fer al Congrés, on va instar el Govern que negociés, en el marc del diàleg social, un nou sistema de cotització per ingressos reals dels autònoms.

Aquesta reforma del RETA, que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener de 2023, suposarà un nou sistema de cotització dels treballadors autònoms en funció dels rendiments anuals obtinguts a l'exercici de les seves activitats econòmiques, empresarials o professionals.

Per aquest motiu, és important que tots els treballadors per compte propi estiguin informats sobre com repercutirà aquest canvi de cotització en la seva despesa. Amb la vista posada en els dubtes que el nou Reial Decret planteja, la Confederació Empresarial de la província de Tarragona - CEPTA  va acollir, aquest dilluns —14 de novembre— al matí, una jornada que tenia per objectiu informar sobre la nova normativa dels autònoms, i poder resoldre els dubtes del públic assistent. 

Va participar en l’acte el Sr. Antonio Benavides —autor i coautor de més de 30 monografies en matèria sociolaboral, que ha participat en congressos i jornades professionals en l'àmbit laboral— qui va ser l’encarregat d’explicar a tots els assistents quina és la visió de l'administració sobre aquests canvis i, sobretot, quina repercussió tindrà de cara als contribuents.

Benavides és Llicenciat en Dret i Graduat Social, a més de docent.  Ex Inspector de Treball del Ministeri de Treball i Seguretat Social (1993-2019). Des de 2003, és membre del cos laboral d'àrbitres del Tribunal Laboral de Catalunya. 

Els socis de CEPTA que desitgin rebre més informació sobre aquesta jornada i el nou sistema de cotització per als treballadors autònoms poden adreçar-se al departament de Serveis: serveis@cepta.es / 977 211 966.