Com aplicar la realitat virtual per reduir accidents en altura

Una nova jornada mostra les tecnologies de darrera generació que eviten situacions de risc en aquests casos

Compartir

Massa sovint, treballem en contacte amb el risc massa sovint i hem de tenir-lo en compte a l’hora de planificar les accions de la nostra empresa. Fonts del Ministerio de Empleo y Seguridad Social (MEYSS) confirmen que els treballs en altura (10%) són la tercera causa d’accident mortal en el lloc de treball (14%), després de les patologies no traumàtiques (10%) i els accidents de trànsit (14%). 
 

L’alta sinistralitat relacionada amb les tasques que es duen a terme en alçada fa que sigui necessària una actualització constant dels coneixements sobre els processos i equips de treball que es poden utilitzar per minimitzar aquest tipus d’accidents i les seves conseqüències.

Aquest tipus de situacions han estat el tema central de l’última jornada organitzada per l’Oficina de Prevenció de Riscos Laborals (OPRL) de CEPTA, que aquest dimarts ha tractat sobre els perills derivats dels treballs en alçada i de les actuacions que poden dur a terme les empreses per reduir el perill d’accident en aquest tipus de casos. 

L’objectiu de la sessió organitzada per la confederació empresarial i Mútua Asepeyo ha estat la de donar a conèixer els criteris i conceptes relacionats amb els treballs en altura i que els assistents hagin pogut experimentar, en primera persona i gràcies a simulacions reals de treball, la percepció de risc, així com les actuacions que es poden dur a terme per eliminar-les. 

La jornada ha estat conduïda per Andreu Domingo i Josep Puig, consultors en Prevenció d’Asepeyo, que han presentat la campanya ‘Caigudes en altura, un risc en totes les empreses’ i han conduït les sessions de realitat virtual

“Les accions en altura sempre inclouen risc i el perill i poden donar-se en tota mena de situacions, fins i tot a poca alçada”, manifesten els responsables de coordinar la sessió, que ha servit per verificar que els serveis en altura no només ocorren en el camp de la construcció, sinó també en l’àmbit de serveis i agrari, entre molts altres camps. 

Odoo CMS - a big picture