Conclusions del III Congrés de la Micro, petita i mitjana empresa de FEPIME

El 4 de juny, CEPTA presentarà part de les ponències, ja que les empreses de les comarques de Tarragona també han participat en el document

Compartir

El pròxim 4 de juny, Barcelona acollirà la presentació de les Conclusions del 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya, una proposta organitzada per FEPIME en la qual les empreses de Tarragona també han aportat el seu gra de sorra explicant els reptes amb els quals s’enfronten durant el dia a dia, de la mà de CEPTA. 
 

Precisament, un grup d’empresaris de les nostres comarques es van reunir a les instal·lacions de la confederació empresarial per a debatre els reptes de digitalització amb els quals han de batallar durant el dia a dia. El president de CEPTA, J. Antoni Belmonte serà l’encarregat de presentar una de les ponències de la jornada

Una de les prioritats d’aquest congrés, que porta per lema “La digitalització, el futur de la pime”, ha estat precisament prendre el pols de les pimes de Catalunya en la seva adaptació al nou entorn digital. 

Les diferents sessions de treball, malgrat les diferències que hi pot haver entre territoris i sectors, demostren que encara queda molta feina a fer per aconseguir la digitalització total de les pimes. I més tenint en compte que hi ha territoris que encara no compten amb les infraestructures necessàries per a poder implementar les noves tecnologies. 
 

Les empreses exposen les seves preocupacions 

Un altre dels aspectes més repetits a les sessions de treball ha estat la formació i la dificultat que tenen les empreses per trobar personal qualificat en diferents especialitats. Les demandes de perfils no s’ajusten als professionals disponibles al mercat. Per tant, cal que la pime tingui un paper rellevant a l’hora d’elaborar els plans de Formació Professional. Escoltar les necessitats de les empreses és clau per fomentar l’ocupació a Catalunya. 

Entre les preocupacions empresarials també destaquen els tràmits administratius, la fiscalitat, el preu de l’energia, la competència deslleial, la internacionalització o les relacions laborals, entre altres. “Les sessions del congrés ens han permès elaborar un document que és una radiografia de les necessitats reals que tenen les pimes a Catalunya.

Les conclusions del 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya es faran arribar a les administracions públiques i partits polítics perquè s’impliquin en la recerca de solucions a les necessitats de les empreses catalanes.