El món empresarial es conjuga en femení

CEPTA col·labora en la jornada Foment Week, que acull les experiències de dones representants del sector empresarial a l’IES Tarragona

Compartir

L’IES Tarragona ha acollit recentment una nova edició del taller “El món empresarial, en femení”, en el marc de la primera edició de la Foment Week, que se celebra des d’avui fins divendres. La setmana, impulsada per Foment del Treball amb i coorganitzada amb la consultora multidisciplinaria Grant Thornton, és un espai de debat per valorar el paper del món empresarial dins la societat i debatre els reptes europeus. 
 

Durant la sessió celebrada a Tarragona, la fundadora de Peña Advocats, Virginia Peña, firma d’advocats situada a Reus, i la propietària i gerent de Bodegues Clos Galena, Mercè Dalmau, de vins ecològics al Priorat, van tenir l’ocasió d’explicar de manera directa i propera la seva experiència personal a un grup d’estudiants de 4t d’ESO. 

Les dues participants van participar en la trobada gràcies a la col·laboració de CEPTA  a l'acte i es van centrar en quin ha estat el camí que han seguit per arribar a la seva posició actual. Ambdues, actualment, estan dirigint una companyia, van transmetre als estudiants que han de lluitar per aconseguir allò que es proposin al llarg de la seva formació acadèmica i la seva trajectòria professional. 

També van posar en relleu que l’únic que els ha de diferenciar en el mercat laboral són les seves capacitats i no les qüestions de gènere. Tant per l’institut com per les empresàries, la sessió ser molt profitosa, ja que com destaquen des de l’IES Tarragona, “els alumnes admiren les històries personals i les experiències. Iniciatives així els ajuden a veure la realitat del mercat laboral”. 

“Gràcies a la vessant social de la Foment Week, de la que forma part aquest taller, hem pogut compartir les nostres experiències amb els joves. Per a mi, el millor consell que els podem donar als alumnes és que han de ser constants, ja que un fracàs o una dificultat és un aprenentatge per seguir creixent. Que s’atreveixin i no es rendeixin”, afirmava, en finalitzar la sessió, la fundadora de Peña Advocats, Virginia Peña. 

Per part seva, la propietària i gerent de Bodegues Clos Galena, Mercè Dalmau, va posar de manifest que “la dona empresària té el repte de superar totes les barreres i obrir-se un camí en un món d’homes, sobretot en l’àmbit de l’enologia. Aquesta sessió serveix per apropar la nostra història i motivar als nois i noies a perseguir el seu somni”. 

Al llarg de la Foment Week s’estan realitzant quatre tallers més a altres instituts de Barcelona, Lleida i Girona amb la mateixa finalitat que el que s’ha dut a terme a Tarragona. A més, pròximament també tindrà lloc un taller de la mà de la Fundació Èxit per a la inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat i una sessió amb empresaris i directors generals a la UPF Barcelona School of Management.


Què és la Foment Week

La Foment Week és un fòrum de debat obert a diferents estaments socials, organitzat per Foment de l'Ocupació, en el qual al llarg d'una setmana es conjugaran un seguit d'accions emmarcades en dos vessants: la social i l’empresarial. L'objectiu de totes elles és posar en contacte el món de l’empresa amb la societat i amb els principals agents econòmics de Catalunya, Espanya i Europa.

Per desenvolupar la part social, es duran a terme diferents sessions que posaran en contacte a les empreses amb persones de diferents àmbits com l'escola, la universitat o el tercer sector, entre d'altres. En aquest context, una de les principals línies de treball se centrarà a valorar el paper de lideratge que desenvolupen moltes dones en l'àmbit empresarial i com, cada vegada més, les corporacions que confien en el talent femení per al seu desenvolupament i creixement obtenen resultats notables.

 

Odoo CMS - a big picture