Durant la sessió celebrada a Tarragona, la fundadora de Peña Advocats, Virginia Peña, firma d’advocats situada a Reus, i la propietària i gerent de Bodegues Clos Galena, Mercè Dalmau, de vins ecològics al Priorat, van tenir l’ocasió d’explicar de manera directa i propera la seva experiència personal a un grup d’estudiants de 4t d’ESO.
Les dues participants van participar en la trobada gràcies a la col·laboració de CEPTA a l'acte i es van centrar en quin ha estat el camí que han seguit per arribar a la seva posició actual. Ambdues, actualment, estan dirigint una companyia, van transmetre als estudiants que han de lluitar per aconseguir allò que es proposin al llarg de la seva formació acadèmica i la seva trajectòria professional.
També van posar en relleu que l’únic que els ha de diferenciar en el mercat laboral són les seves capacitats i no les qüestions de gènere. Tant per l’institut com per les empresàries, la sessió ser molt profitosa, ja que com destaquen des de l’IES Tarragona, “els alumnes admiren les històries personals i les experiències. Iniciatives així els ajuden a veure la realitat del mercat laboral”.
“Gràcies a la vessant social de la Foment Week, de la que forma part aquest taller, hem pogut compartir les nostres experiències amb els joves. Per a mi, el millor consell que els podem donar als alumnes és que han de ser constants, ja que un fracàs o una dificultat és un aprenentatge per seguir creixent. Que s’atreveixin i no es rendeixin”, afirmava, en finalitzar la sessió, la fundadora de Peña Advocats, Virginia Peña.
Per part seva, la propietària i gerent de Bodegues Clos Galena, Mercè Dalmau, va posar de manifest que “la dona empresària té el repte de superar totes les barreres i obrir-se un camí en un món d’homes, sobretot en l’àmbit de l’enologia. Aquesta sessió serveix per apropar la nostra història i motivar als nois i noies a perseguir el seu somni”.
Al llarg de la Foment Week s’estan realitzant quatre tallers més a altres instituts de Barcelona, Lleida i Girona amb la mateixa finalitat que el que s’ha dut a terme a Tarragona. A més, pròximament també tindrà lloc un taller de la mà de la Fundació Èxit per a la inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat i una sessió amb empresaris i directors generals a la UPF Barcelona School of Management.
Què és la Foment Week
La Foment Week és un fòrum de debat obert a diferents estaments socials, organitzat per Foment de l'Ocupació, en el qual al llarg d'una setmana es conjugaran un seguit d'accions emmarcades en dos vessants: la social i l’empresarial. L'objectiu de totes elles és posar en contacte el món de l’empresa amb la societat i amb els principals agents econòmics de Catalunya, Espanya i Europa.
Per desenvolupar la part social, es duran a terme diferents sessions que posaran en contacte a les empreses amb persones de diferents àmbits com l'escola, la universitat o el tercer sector, entre d'altres. En aquest context, una de les principals línies de treball se centrarà a valorar el paper de lideratge que desenvolupen moltes dones en l'àmbit empresarial i com, cada vegada més, les corporacions que confien en el talent femení per al seu desenvolupament i creixement obtenen resultats notables.