El nivell de competitivitat de l’economia catalana empitjora

Us oferim l'anàlisi que en fa la patronal Foment del Treball

Compartir

El nivell de competitivitat de l’economia catalana empitjora 

Foment del Treball considera prioritari revertir la tendència d’empitjorament en l’Índex de Competitivitat Regional que es realitza per part de la Comissió Europea cada tres anys

Foment del Treball mostra la seva preocupació per l’empitjorament del nivell de competitivitat de l’economia catalana, que en l’Índex 2016 de competitivitat regional de la UE publicat fa uns dies, baixa del lloc 142 al 153 (d’un total de 263). 

A més, en termes de renda per càpita, en paritat de poder de compra, Catalunya se situa en la posició 78 de les 263 regions europees. En aquest context, la patronal catalana considera que resulta imprescindible dotar de més recursos les polítiques d’infraestructures, innovació tecnològica, i de formació permanent i de reducció de l’abandonament prematur dels estudis, així com millorar els qüestions d’àmbit institucional.

En l’Índex 2016 de competitivitat regional de la UE, la primera posició d’una comunitat autònoma d’Espanya va correspondre a la Comunitat Autònoma de Madrid, que es va situar en el 2016 en la posició 83a, tot i empitjorant també la seva posició respecte al 2013 en el que va ser la 57. En termes de renda per càpita, en paritat de poder de compra, la C.A. de Madrid se situa en la posició 42 de les 263 regions europees.

Llegiu el contingut total de l'estudi publicat a la web de Foment del Treball.