“El nou sistema de gestió de l’IVA revoluciona la relaciona la relació amb el contribuent i cerca millor el frau fiscal”

Subtitle

Compartir

El director general de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, Santiago Menéndez, va defensar ahir a Barcelona el nou sistema de Subministre Immediat de Informació (SII) que entrarà en vigor a partir del dia 1 de juliol i que modifica la gestió del IVA, la facturació i l’aplicació dels tributs, mitjançant la Seu Electrònica de l’Agència Tributària. Menéndez va destacar que malgrat l’esforç que representa aquest canvi pels contribuents, també comporta moltes avantatges com la eliminació dels llibres de registres de l’IVA, avançar les devolucions i contrastar en seu electrònica les declaracions dels seus clients i proveïdors. En general, representa un canvi absolut en la forma de relacionar-se amb els contribuents i permet cercar millor el frau fiscal. “La zona de confort del defraudador serà cada vegada més estreta i més difícil”, va dir.

Menéndez va participar a Foment del Treball a la sessió informativa del nou sistema davant un auditori de més de 300 empresaris, directius i gestors de tributs de les empreses. Aquest nou sistema d’entrega massiva i automàtica de les factures emeses i rebudes afectarà, de forma obligatòria, a tots els contribuents obligats a presentar liquidacions mensuals, és a dir, a les gran empreses amb facturació superior als 6 milions d’euros, les empreses inscrites al Registre de Devolució Mensual (REDEME) i les que tributen al Règimen Especial de Grups d’Entitats a efectes de l’IVA.. En total, 63.000 empreses que representen el 80% de la facturació per IVA a España.