Expliquem totes les claus de la nova normativa d’autoconsum fotovoltaic

Una jornada que aplega un gran interès explica totes les novetats que suposa el Reial Decret 244/2019

Compartir

Fomentar l’autoconsum i donar un tomb a la manera com, fins ara, s’aprofitava l’energia de plaques solars i altres sistemes de producció d’electricitat a través de les energies renovables. Aquest és l’objectiu del Reial Decret 244/2019, una normativa que ha entrat recentment en funcionament i que ha centrat la jornada sobre autoconsum fotovoltaic que ha reunit a un bon nombre d’assistents a les instal·lacions de Cepta, aquest dimarts. 
 

Aquesta nova regulació legislativa ha centrat, doncs, la jornada ‘Estalvi energètic, rendibilitat econòmica i competitivitat empresarial’, que ha estat conduïda per l’eginyer tècnic industrial de l’àrea de SE7ENERGIA, Carles Farré Brull.

Durant la seva intervenció, Farré ha exposat el concepte d’autoconsum que el Reial Decret redefineix com en el consum per part d’un o varis consumidors d’energia elèctrica provinent d’instal·lacions de generació. Segons ha exposat el tècnic, amb l’objectiu d’impulsar aquest autoconsum, s’estableix que l’energia autoconsumida d’origen renovable està exempta de tot tipus de càrrecs i peatges.

La sessió ha servit, també, per exposar conceptes que canvien amb les novetats introduïdes, com l’autoconsum col·lectiu, el grup de diferents consumidors que s’alimenten, de forma acordada, d’energia elèctrica provinent d’instal·lacions de producció pròximes de l’àrea de consum.

Altres temes que s’han tractat durant la jornada han estat el balanç energètic i econòmic i quins han de ser els passos a completar per tal d’elaborar el pre-estudi i primera valoració del projecte, l’elaboració de pressupostos i la gestió de la tramitació, entre altres aspectes. 

La sessió ha estat seguida amb molt interès per part de tots els assistents, que han pogut consultar tots els aspectes d’un canvi de regulació que permetrà consumir l’energia autoproduïda i obtenir un estalvi econòmic important, a més de contribuir a aconseguir un món més net i sostenible.