La Nit dels reptes pendents

Els Jocs Mediterranis i les infraestructures pendents centren una Nit Empresarial més abocada que mai al futur.

Compartir

Objectius de futur i nous horitzons. Aquests van ser els principals eixos d’una Nit Empresarial 2017 que va reunir al Palau Firal i de Congressos de Tarragona als principals exponents del teixit empresarial de les comarques de Tarragona, reunits per parlar d’alguns dels objectius de futur que duen, implícits, gran cites per al pròxim any com són els Jocs Mediterranis, que Tarragona i la resta de subsèus de la província han d’acollir pròximament.

L’acte, coorganitzat per CEPTA i l’Ajuntament de Tarragona, va comptar amb la intervenció de diverses personalitats, que van posar de relleu l’actual moment econòmic, que és el punt de partida per començar a desgranar objectius de futur.

Els Jocs Mediterranis, aposta de futur

Així ho va fer l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que va referir-se als Jocs Mediterranis per destacar que “hem tingut moltes dificultats per aconseguir el finançament, però finalment el tenim aquí”, va destacar l’alcalde, que va afegir que “els Jocs no han de ser l’objectiu, sinó l’excusa, ja que el més important no són els deu dies de competicions, sinó el llegat que deixaran en forma de notorietat i de coneixement de territori”.

En els mateixos termes es va expressar el comissariat per als Jocs, el regidor Javier Villamayor, que va fer repàs de les instal·lacions que estan en marxa per acollir l’esdeveniment esportiu i va destacar la força que està prenent el turisme esportiu, una tendència a la qual, segons Villamayor “Tarragona se sumarà amb aquest esdeveniment”.

Odoo CMS - a big picture


Objectiu: projectes pendents

Per la seva banda, el president de CEPTA, J.Antoni Belmonte, es va mostrar especialment insistent en remarcar els projectes pendents al territori. “Hi ha massa temes que s’han de resoldre, dels quals n’hem parlat moltes vegades; l’execució del Corredor Mediterrani, l’A-27, el descens del preu de l’energia”, va destacar Belmonte, que va exigir “respostes concretes per a problemes concrets”.

“Hi ha mesures que poden dur a terme sense ningu de fora, treballant colze a colze, i molts projectes que s’estan duent a terme de manera extraordinaria”, va destacar Belmonte, que va afegir que “No sabem qui alenteix els projectes pendents a Tarragona. Les empreses necessiten solucions concretes, rapides i un repte és una oportunitat. Els Jocs Mediterranis són una oportunitat, que no ens faci por haver fallat una vegada, ja que cal fer empresa, perquè és el que ens demana el territori i no podem fallar”.

Odoo CMS - a big picture


Un territori amb energia

Per la seva banda, les intervencions del president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, i del conseller d’Empresa de la Generalitat, Jordi Baiget, van centrar-se en destacar la força de l’economia catalana i tarragonina. El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va posar de relleu el fet que “Cataunya i l’Estat espanyol estan de moda, i així ens ho demostren les diferents missions comercials que fem” i va posar com a exemple de pluralitat econòmica la força de les universitats locals, com la URV, i l’empenta de les empreses punteres que sorgeixen en diferents àmbits.

En la mateixa línia es va moure la intervenció del conseller d’Empresa de la Generalitat, Jordi Baiget, que va reivindicar la “Catalunya plural en l’àmbit econòmic” i va posar de relleu la tasca important que estan fent sectors en tendència creixent, com el turisme o la universitat, al conjunt del territori i, fent referència als objectius de futur, va referir-se al projecte del CRT per destacar que “tirarà endavant i s’ha de seguir lluitant”

Odoo CMS - a big picture


Agraïments i reconeixements

La Nit Empresairal també va servir per viure moments emotius, com l’agraïment sincer de qui va ser el primer president de l’entitat, Francesc Llevat, i del Guardonat d’Honor. Els dos van agraïr aquest reconeixement de la confederació empresarial i, en el cas de Hife S.A., la “oportunitat de veure merescuda la feina de molts anys d’esforços i de treball dur”, en paraules del representant que va recollir un dels premis més important