La sala d’actes de CEPTA queda petita per tractar les novetats legislatives que afecten el món de l’empresa

Més de 70 assistents s’informen de les obligacions que introdueixen els Decret-Llet 6/2019 i 8/2019

Compartir

Èxit total d’assistència a la jornada sobre els nous Decret-Llei que entren en funcionament aquest 2019 i que afecten el funcionament de les empreses. La sala d’actes de la CEPTA ubicada a l’Avinguda Roma va quedar petita per acollir als més de 70 assistentes que van voler informar-se de primera mà de les novetats i obligacions que suposen aquestes obligacions, en un acte que va comptar amb la col·laboració de Mutua Egarsat i la participació, com a ponent, del Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Falguera. 
 

Entre les noves obligacions que impulsa el Reial Decret-Llei 6/2019 destaquen la necessitat d’elaborar i aplicar un pla d’igualtat  en aquelles empreses de més de 50 treballadors, que inclogui un desglossament de les auditories salarials, de l’exercici corresponsable dels drets de conciliació i la representació femenina. 

Altres condicions que imposen aquesta regulació inclouen la necessitat que les empreses portin un registre dels salaris de la seva plantilla, desagregats per sexe i distribuïts per categories professionals o similars. I es garanteix el dret a l’accés al mencionat registre per les persones treballadores mitjançant els seus representants.

D’altra banda, algunes de les novetats que s’han comentat referent al Reial Decret-Llei 8/2019 fan referència a diverses mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball, publicat el 12 de març d’enguany. 

Algunes d’aquestes mesures que la nova normativa duu implícita són la reducció de l’edat d’accés al subsidi, dels 55 als 52 anys; la supressió de la necessitat de tenir 52 anys en el moment del fet causant del subsidi o l’increment de la quantitat de cotització per contingència de jubilació.

Aquests requeriments s’afegeixen a altres mesures, com l’increment de bonificació de 1.300 euros anuals, durant tres anys, per la contractació laboral de persones aturades de llarga durada o la creació del marc jurídic de control de la jornada laboral, consistent en la necessitat que les empreses garanteixin un registre de les hores d’inici i finalització de la jornada de cada persona treballadora. 

La jornada que s’ha dut a terme, aquest dimarts 7 de maig, a les instal·lacions de CEPTA ha servit per tractar aquests temes, que són de l’interès de les empreses de les comarques de Tarragona. L’acte ha suposat un espai pròxim i planer en el qual s’han exposat les novetats i s’han atès les preguntes de tots els assistents. 
 

Odoo CMS - a big picture