La teva empresa necessita un pla d’Igualtat i t’ajudem a elaborar-lo

T’oferim la formació necessària per generar espais que equiparin de manera real la tasca d’homes i dones dins de l’organigrama

Compartir

Avui dia, les empreses necessiten, més que mai, l’elaboració de plans d’igualtat que posin en el mateix nivell les necessitats d’homes i dones dins del pla de tasques de qualsevol organització professional. En un món i una realitat social com la nostra, que es troba en procés de redefinir la situació de la dona en tots els àmbits possibles, elaborar un pla d’igualtat és més necessari que mai. 
 
Què és un pla d’igualtat? És un conjunt ordenat de mesures, adoptades després de dur a terme una diagnosi de situació, que serveixen per assolir la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes a l'empresa, eliminant qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe.
 
Els plans d'igualtat fixen els objectius concrets d'igualtat que s'han d'assolir, les estratègies i les pràctiques que s'han d'adoptar per a la seva consecució, així com l'establiment de sistemes eficaços de seguiment i avaluació dels objectius fixats.
 
Per aquest motiu, la Fundació CEPTA ofereix diferents formacions en matèria d’igualtat segons les necessitats concretes de l’empresa. Es tracta de cursos teòrics i pràctics per impulsar la generació d’espais proclius de xarxa d'igualtat de gènere, oberts a les empreses i organitzacions.
 
Els cursos van dirigits a professionals relacionats amb la gestió de personal, tècnics/es de recursos humans, comitè d'igualtat i en general a totes aquelles persones que desitgin conèixer i aprofundir els seus coneixements en aquesta àrea. El seu objectiu és proporcionar recursos pràctics i assessorament en l’aplicació de mesures d’igualtat d’oportunitats a les organitzacions i en l’elaboració de plans d’igualtat.
 
Quin curs necessita la teva empresa? Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informem. 
 
CONSULTA LA NOSTRA OFERTA DE CURSOS 
 
SENSIBILITZACIÓ EN MATÈRIA D’IGUALTAT (3H) el dia 05 de juny de 10:00 a 13:00h
 
Jornada de sensibilització en matèria d’igualtat adreçades a :

Empreses que ja tenen Pla d’Igualtat i una de les accions previstes dins el Pla és la sensibilització en matèria d’Igualtat als seus treballadors.
Empreses que tenen un Departament de RRHH i una grandària propera als 250 treballadors i no tenen pla d’Igualtat. Aquestes Jornades serveixen per informar i sensibilitzar en matèria d’Igualtat  a les empreses per poder  plantejar l’elaboració del Pla d’igualtat en un futur.
 
SEGUIMENT DEL PLA D’IGUALTAT (30H) els dijous del 28/06 al 08/11 de 09:15 a 14:15h
 
Aquesta formació va dirigida a empreses que ja tenen un pla d’igualtat i l’estan implantant.
 
Es tracta de sessions teòriques-pràctiques de seguiment i assessorament de la Implantació del pla, a través de conceptes claus, enfocades amb casos pràctics, per consolidar els coneixements impartits, aconseguint un model participatiu, doncs l’objectiu principal és aportar eines per a que els participants puguin aplicar-les al seu àmbit laboral.
 
ENLLAÇ DE PLANS D’IGUALTATS (20H) els dimarts 12/06 al 03/07 de 09:15 a 14:15h
 
Aquest curs va adreçat a empreses que ja tenen el pla d’Igualtat implantat.
 
Es treballarà l’avaluació final del Pla d’Igualtat i com enllaçar el pla implantat amb el següent.
 
PLA D’IGUALTAT (30H) els dimarts 03/10 al 12/12 de 09:15 a 14:15h
 
Dirigit a empreses que no tenen el Pla d’Igualtat elaborat. 
 
Empreses que tenen més de 250 treballadors a la seva plantilla i que per normativa han de tenir implantat un Pla d’igualtat.
 
AGENT D’IGUALTAT (60H) els divendres del 15/06 al 23/11 de 09:15 a 14:15h
 
Per a empreses que ja tenen el Pla d’Igualtat, però necessiten formar tècnics per poder portar el Pla d’Igualtat de l’empresa.
 
Per a Persones particulars que vulguin formar-se en matèria d’Igualtat.
 
Més informació i inscripcions a l'adreça de correu fbanus@cepta.es i al telèfon 977211966. També podem informar-vos a les nostres oficines de Rambla Nova 95 (baixos).