Les dificultats tecnològiques de les micro empreses centren el debat amb Fepime

El cost per adaptar-se a les noves tecnologies per seguir sent competitius i la necessitat de posar-se necessàriament en mans de professionals del sector destaquen entre les inquietuds dels empresaris tarragonins

Compartir

La seu de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) ha acollit aquest dimarts 20 de febrer la primera sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori. 
 
La presidenta de Fepime Catalunya, Maria Helena de Felipe, ha destacat que el 70% de les empreses mitjanes compten amb un pla de digitalització com una eina estructural. En canvi, només un 18% de les micro empreses catalanes tenen un full de ruta per adaptar-se a l’entorn digital. “Actualment, les micro empreses representen el 97% del teixit empresarial. És aquí on està realment el repte de la digitalització i calen programes de sensibilització per fomentar i facilitar l’ús de les noves tecnologies”, ha assegurat De Felipe. 
 
En aquesta línia , el president de CEPTA, J. Antoni Belmonte ha afirmat que “qui no aposti per les noves tecnologies no tindrà futur com a empresa però cal temps per adaptar-se a la digitalització, serà un camí llarg”
 
Els empresaris de Tarragona han exposat alguns dels problemes que troben en aquest procés entre els que destaquen els elevats costos dels productes i serveis; la necessitat de dependre d’un professional extern que gestioni els aspectes digitals (web, tecnologia cloud, protecció de dades, manteniment, etc.) i la dificultat per trobar personal qualificat i de confiança, entre altres.  
 
La sessió de treball també ha servit per posar damunt la taula altres inquietuds del territori com els problemes d’infraestructura del Port de Tarragona, el desenvolupament del Corredor Mediterrani, la necessitat de dissenyar programes de FP Dual menys costosos per a les pimes o la mancança de professionals qualificats (tècnics, oficials, persones d’ofici) en sectors tan importants com l’automoció, la construcció o el metall. 
 
Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions publiques i partits polítics. 
 
Les properes trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEB, ACEE, AEBALL, AECEBRE, AEGP, AFAEMME, AIBV, AIJEC, CECOT, CEDOSONA, CIESC, COELL,  FAGEM, FECOM, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, SCF, TEXFOR, UEA, UEI, UIER i UPM.
Més sobre FEPIME: 
 
La Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya – Fepime Catalunya és la patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya. Fundada l’any 2000, Fepime representa, de manera directa i indirecta, prop de 400 organitzacions territorials i sectorials. L’entitat defensa els interessos de les pimes catalanes com a motor de creixement econòmic i social a Catalunya, Espanya i Europa a través de la seva pertinença a òrgans de govern d’organitzacions com CEPYME, UEAPME i CESE.

Treballa perquè el marc polític i econòmic afavoreixi el desenvolupament de les pimes, que representen la pràctica totalitat del teixit empresarial català i donen feina a tres quartes parts dels treballadors a Catalunya. Fepime Catalunya representa des de professionals autònoms i microempreses fins a petites i mitjanes empreses. www.fepime.cat 
Odoo CMS - a big picture