Les exportacions pugen en un 20% respecte el mateix període de 2016

Segons Juan Gallardo, cap del gabinet d'estudis de la CEPTA, aquest augment del valor de les exportacions es deu principalment a l'augment del preu dels hidrocarburs.

Compartir

Les exportacions de la demarcació de Tarragona han pujat més d'un 20%, respecte el mateix període de 2016. Dit d'una altra manera, han generat més de 4.200 milions d'euros, segons detalla la CADENA SER aquesta setmana. 

Segons informa l'emissora, la tendència tant a Catalunya, amb un augment del 9%, com a l'estat, amb un 10%, és a l'alça però el cas de Tarragona és especialment notori al doblar-los l’augment.
 

Segons Juan Gallardo, cap del Gabinet d'Estudis de la CEPTA, aquest augment del valor de les exportacions es deu principalment a l'augment del preu dels hidrocarburs. L'economia de la demarcació ve molt condicionada pel preu del petroli i, com que darrerament aquest ha pujat, també ha pujat el preu de les exportacions i importacions.
 

Des del sector econòmic valoren la notícia molt positivament però no volen entrar en triomfalismes. Són conscients que si el preu del petroli baixa, el preu de les exportacions també baixaria. Ara bé, també es mostren optimistes cara el futur perquè, més enllà d'aquest primer semestre de 2017, el creixement està sent sostingut des de fa temps.
 

En gran part perquè les empreses estan treballant per la internacionalització i la diversificació dels seus mercats, un fet que els dóna solidesa.
 

Escolteu les declaracions del Cap de Gabinet d'Estudis, Juan Galardo, i consulteu l'Observatori Empresarial publicat recentment sobre aquest tema.