Ple absolut a la jornada sobre l’absentisme laboral

Fremap i Cepta analitzen les claus d’una situació que arriba a cotes altes i que repercuteix en la productivitat empresarial

Compartir

En els darrers temps, la recuperació de l’ocupació porta de la mà un efecte menys positiu per a les empreses i el mateix mercat de treball: l’absentisme laboral. Tant per baixes d’incapacitat temporal com per altres motius, aquesta xifra es dispara prop d’un 50% des dels nivells mínims registrats durant la crisi, i arriba a la seva cota més alta des de l’any 2009.

Es tracta d’un factor clau per la competitivitat de les empreses i clau per l’estratègia dels professionals dels RRHH, per això des de Cepta i Fremap s’ha dut a terme una jornada estratègica, que ha tingut per objectiu fer una anàlisi dels tipus d’absentisme més comuns i les seves causes. 

En la jornada, que s’ha dut a terme aquest dijous 21 de juny i ha registrat ple absolut, també s’ha aprofundit en les causes del fenomen i s’han analitzat algunes de les dades més recents, per tal de posar sobre la taula pràctiques i eines per reduir l’absentisme de la mà d’experts en matèria. 

La sessió ha comptat amb les intervencions del president de Cepta, J.Antoni Belmonte, i de la  responsable de l’àrea de Gestió de l’Absentisme de Fremap, Elisa Pendas Pevida. A més a més, també han intervingut el director de delegació FCC, S.A, Jesús Padulles; la cap de RRHH Catalunya2 Medi Ambient. FCC,S.A, Esther Temprano, i el consultor especialista en l’increment i millora de la competitivitat de les empreses i en la gestió i desenvolupament de RRHH. Mestre Oliver, S.L, Josep Anton Mestre.