Posem al vostre servei la Línia Brèxit per atendre les vostres consultes

Ara és el moment d’establir un nou marc de relacions que permeti la interacció justa entre les empreses de la UE i el Regne Unit

Compartir

El Parlament Europeu va aprovar el 29 de gener, per àmplia majoria, l’acord de sortida de Regne Unit de la Unió Europea. Un cop superat aquest últim tràmit, el Regne Unit abandonarà la Unió Europea el 31 de gener de 2020 a mitjanit.
 

Des de CEPTA som de la opinió, com ja anunciat Foment del Treball, que ara és el moment de treballar per establir un nou marc de relacions que garanteixi la seguretat jurídica de les empreses i els drets dels ciutadans europeus residents al Regne Unit i dels britànics en sòl europeu.

La marxa del Regne Unit de la Unió Europea, que serà efectiva el divendres 31 de gener, iniciarà el període de transició que durarà fins com a mínim el 31 de desembre de 2020. Durant aquests mesos, la situació romandrà sense canvis pels ciutadans, els consumidors, les empreses, els inversors, els estudiants i els investigadors, tant a la UE com al Regne Unit. El Dret de la UE es continuarà aplicant al Regne Unit fins al final del període transitori. 

Aquest període permetrà, especialment a les administracions, les empreses i els ciutadans, adaptar-se a la retirada del Regne Unit.

Des de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona en sumem al clam del sector empresarial que reclama que la UE i el Regne Unit utilitzin el període transitori per acordar una nova associació basada en un acord de lliure comerç amb zero aranzels i zero quotes, amb una competència lleial i sense grans divergències regulatòries que permeti a les nostres empreses i ciutadans desenvolupar les seves activitats amb total normalitat.

En aquest sentit, recordem la informació de Foment del Treball, que posa de manifest que si no hi ha acord al final del període, el Regne Unit tindria el mateix tracte que altres països de l’Organització Mundial de Comerç, amb els quals la Unió Europea no té acord preferencial. Això suposa que per a l’exportació i importació de mercaderies, l’1 de gener de 2021 començarà la necessitat de realitzar tots els tràmits duaners i no duaners requerits per un país tercer.

Servei obert de consultes 

Conscient d’aquesta realitat, l’objectiu de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) ofereix un servei d’assessorament obert als associats i a les empreses que necessitin més informació sobre aquest esdeveniment

En coordinació amb Foment del Treball, el departament d'Empresa de la Generalitat de Catalunya i el Govern Central, CEPTA ofereix un servei que serveixi per facilitar informació a les empreses de tot el que pugui ser útil per a la seva activitat, relacions comercials i els seus treballadors al Regne Unit. 

La Línia Brèxit a la qual les empreses poden adreçar els seus dubtes està disponible al telèfon 977 211 966 (departament Serveis) i també al correu serveis@cepta.es.