Una mirada atenta per evitar i aturar l'estrès

CEPTA I FREMAP organitzen una sessió informativa per buscar solucions globals des de l’àmbit de l’empresa

Compartir

' Sovint usem la paraula “estrès” en molts àmbits de la vida, sobretot el laboral, però sabem realment què és l’estrès i com posar fre a les conseqüències de salut, laborals, socials i familiar que comporta? Amb l’objectiu d’abordar els problemes que es deriven d’aquesta situació, CEPTA i FREMAP han organitzat una jornada d’apropament a aquest concepte des d’un vessant global i amb l’objectiu d’aïllar les solucions per afrontar-lo des de la vessant empresarial. 
 
La jornada s'ha dut a terme aquest divendres, 28 d’octubre, a partir de les 9:30 h al Seminari de Tarragona (C/ Sant Pau, 4) i s'ha planificat com una trobada que vol donar a conèixer amb exactitud el concepte d’estrès, així com el seu mecanisme de desenvolupament i les diferents conseqüències que aquest pugui tenir en la vida de les persones. 
 
La sessió ha servit per a comprendre les diferents formes d’afrontament davant els problemes i aprendre a identificar comportaments adaptats als requeriments de la situació, són elements indispensables en la gestió eficaç de les adversitats que es plantegen cada dia. Partint de la interrelació entre pensament, emoció i conducta, s'han plantejat diferents estratègies dirigides a mitigar les tensions internes i millorar les relacions amb el nostre entorn.
 
L’objectiu final ha estat el de dotar als assistents d'eines pràctiques que els hi permetin manejar adequadament les diferents situacions gestionant eficientment les seves emocions i les de les persones amb qui es relacionen.
 
La ponent de la sessió ha estat Carolina Armenteros, llicenciada en Psicologia i Psicopedagogia, tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals en les especialitats de Seguretat, Higiene i Ergonomia / Psicosociologia Aplicada i membre de l’equip d’Especialització de Riscos Psicosocials de FREMAP.

Aquest ha estat el programa de la jornada:
 
Presentació: Sr. Josep Antoni Belmonte, president de CEPTA.

9.30 h:  Riscos psicosocials: antecedents i marc conceptual.
- L’estrès.
- Definició i concepte.
- Factors de risc.
- Conseqüències
- Tipologies d’estrès.
 
11.00 h: Descans 
 
11.30 h: Cadena PEC: Pensament, emoció i conducta.
- Pensaments deformats i el seu impacte en el comportament.
- Gestió emocional.
- Actitud positiva i felicitat.
 
12.30 h: Precs i preguntes
Odoo CMS - a big picture