Us ajudem a minimitzar els riscos per als vostres treballadors

La jornada sobre la posada en funcionament de la ISO 45001 omple la sala d’actes

Compartir

La posada en funcionament de la Norma ISO 45001 genera molt d’interès i expectació. Aquest fet es dedueix si es té en compte l’ingent públic que aquesta setmana s’ha reunit a la sala d’actes de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona per escoltar totes les novetats que afecten la posada en marxa de la nova normativa
 

La sessió ha comptat amb l’assessorament dels experts de FREMAP, que han estat els encarregats de desgranar les principals novetats que aporta la ISO, que és la nova norma de Sistemes de Gestió de la Seguretat i la Salut en el Treball. 

Tal com han explicat els encarregats de dirigir la sessió, aquelles empreses que disposin d’una bona posada en marxa de la normativa comptaran amb un enfocament holístic en la gestió dels riscos de seguretat i salut que permet una major previsió de cara als seus treballadors i la seva organització.

Entre altres aspectes, la Norma ISO 45001 aporta un enfocament estructurat que permet identificar riscos i perills en l’àmbit laboral i mantenir un ambient de treball més saludable i segur,  a més a més de reduir el nombre d'accidents i els problemes de salut produïts associats al lloc de treball, un enfocament que s’espera que reverteixi en favor de la reducció de les lesions i baixes per malaltia dels empleats.

A més, la normativa també proposa un enfocament global que ajuda a revertir les situacions de risc, a més de ser una certificació que demostra el compromís laboral en matèria de seguretat i salut en el treball.

La jornada ha servit per a desenvolupar els aspectes més específics de la normativa, a més a més d’aprofundir en els requisits que suposa per a les empreses. L’encarregada de dirigir la sessió -l’experta en Prevenció de Riscos y Promoció de la Salut i membre de l’equip d’Especialització de Gestió de FREMAP, Dolores Rodríguez Díaz- també ha exposat les fases d’aplicació de la normativa que la mútua aconsella per garantir la correcta aplicació de la Norma ISO 45001.