Comença un període econòmicament bo per al sector del turisme

Així ho confirma l'Observatori Empresarial 114, editat pel Gabinet d'Estudis de Cepta, presentat aquest mes de març

Compartir

Aquesta primavera es va presentar a les instal·lacions de Cepta el'Observatori Empresarial 114, elaborat pel Gabinet d'Estudis, que certifica una un escenari prou optimista del sector turístic que, amb tota seguretat, seguirà proporcionat dades favorables en el futur immediat.


Les raons que justifiquen aquestes afirmacions són, a tall d’exemple:

 • L’excel·lent nivell assolit per part de les infraestructures estrictament turístiques disponibles: nous hotels i càmpings, majoritàriament de categories superiors, i una continuada millora del turisme residencial.
   
 • La millora de les infraestructures de transport existents que, amb la posada en marxa de la nova línia ferroviària entre el nucli central del Camp de Tarragona i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) i de l’autovia A-27 (Tarragona – Valls – Montblanc), afegeixen a la xarxa actual elements d’indubtable qualitat i bon nivell de prestacions. La millora de referència es fa sobre un escenari ja prou positiu, on l’existència d’una xarxa viària d’altes prestacions: autopistes i autovies, la línia d’alta velocitat i l’aeroport de Reus, resulten determinants per atendre adequadament la mobilitat generada per l’activitat turística.
   
 • Les noves instal·lacions per acollir el tràfic de creuers al Port de Tarragona, que afegeixen un turisme de tipologia diferent a l’actualment existent, ampliant doncs la tipologia de l’oferta turística.
   
 • La localització del CRT Salou – Vila seca d’instal·lacions per acollir activitat lúdiques relacionades amb el joc (casinos): Barcelona World, que suposaran un clar complement a l’oferta existent, tot ampliant-la, i generant una activitat que pot contribuir decisivament a apaivagar la important estacionalitat existent.
   
 • L’ampliació dels equipaments privats, com és el cas de la posada en marxa de Ferrari Land a l’àmbit del CRT que, novament, contribueix a dotar d’un major atractiu a la zona, tot millorant l’oferta.
   
 • La consolidació d’una oferta lúdica i gastronòmica complementària de notable qualitat a les principals poblacions que despleguen una important activitat turística.
   
 • La continuada professionalització del sector turístic, amb la incorporació de personal cada cop més ben format i amb més experiència, dinàmica que, en molts cops, es du a terme amb notable èxit al mateix territori.
   
 • La conscienciació de la pràctica totalitat dels agents econòmics i socials de la demarcació, que resten d’acord que el turisme esdevé en un sector estratègic, tant des del punt de vista econòmic com social o mediambiental.
   
Consulteu la totalitat del document en el PDF adjunt