La construcció comença a repuntar a les comarques de Tarragona

Les dades disponibles del segon trimestre de 2017 posen de manifest que hi ha una aturada de la destrucció de llocs de treball. Veure Observatori al final

Compartir

El sector de la construcció comença a repuntar a les comarques de Tarragona 
 

Les dades disponibles del segon trimestre de 2017 posen de manifest que hi ha un canvi de tendència pel que fa al sector de la construcció a les comarques de Tarragona, segons recull el darrer Observatori Empresarial de Cepta, que posa de manifest que hi ha una aturada de la destrucció de llocs de treball. 

“Hi ha una mínima, però evident creació d’ocupació”, apunta el cap del Gabinet d’Estudis, Juan Gallardo, que destaca que, en termes de població ocupada, les darreres dades de primer trimestre de 2017 apunten que el sector de la construcció agrupa a 23.900 persones, quan les xifres del mateix període de 2016, situen als treballadors del sector en 19.900. 

Segons destaca el Gabinet d’Estudis, si s’examinen les xifres d’afiliació a la Seguretat Social, les dades apunten que, el 2n trimestre de 2017, el nombre d’afiliats se situa en 21.245 persones, que és la xifra més alta des del segon trimestre del 2012. 

“És la primera vegada que no es destrueix ocupació i que es creen empreses en aquest sector des de l’inici de la crisi”, destaca Gallardo que reitera que, tal com apunta l’Observatori Empresarial, les comarques de Tarragona registren un retard en la recuperació d’aquest sector “de vora un any” en comparació amb altres zones de Catalunya, com les comarques de Barcelona. 

Aquestes dades són importants si es relacionen amb l’actual taxa d’atur -que se situa al voltant del 17%-, ja que la construcció és -segons els encarregats de l’elaboració de l’estudi- el sector que, en els moments més intensos de la crisi, més persones va deixar sense feina a les comarques tarragonines. “L’atur provinent del sector de la construcció és de molt difícil integració i de limitada ocupabilitat”, aclareix Gallardo.

De cara al futur, el Gabinet d’Estudis de Cepta destaca que, si es manté l’actual dinàmica del 1r trimestre de 2017, es pot esperar un “creixement de l’ocupació en el sector de la construcció a Tarragona, bàsicament centrat en l’edificació en grans ciutats, i que, de cara als anys 2018 i 2019, podriem trobar-nos en un escenari de pujada de preus”. 

CONSULTEU EL DOCUMENT SENCER EN EL ADJUNT QUE US FACILITEM