Quins són els recursos que els Ajuntaments poden impulsar per millorar l’activitat empresarial?

CEPTA proposa accions que reverteixin en el patrimoni municipal, millorar els polígons industrials i impulsar mesures de tributació que afavoreixin l’emprenedoria

Compartir

Fomentar l’activitat de les empreses locals ha de ser un dels punts a tenir en compte per tots aquells equipis de govern que optin a liderar les principals ciutats de les comarques de Tarragona a partir del pròxim 26 de maig, data prevista per als comicis municipals. 

Així ho estipula el darrer Observatori Empresarial editat pel Gabinet d’Estudis, que exposa algunes propostes en els àmbits de dinàmiques d’inversió, despesa i tributació local que poden aplicar els encarregats de dirigir els governs municipals durant la pròxima legislatura. 

“Els Ajuntaments disposen d’un capital inversor molt significatiu que caldria aprofitar”, argumenta el cap del Gabinet d’Estudis de CEPTA, Juan Gallardo, que posa sobre la taula que, després d’una època de davallada de la inversió local i de l’endeutament dels governs locals a causa de la crisi econòmica, a hores d’ara són la majoria els ajuntaments que han recuperat la seva capacitat de fer noves apostes per tal de rellançar l’economia local. 

En aquest sentit, l’estudi fixa, entre les principals propostes que poden suposar una empenta cap al sector empresarial, accions com la incentivació de mesures que permetin incentivar la inversió cap a activitats i sectors que reverteixin directament en el pols empresarial. Una de les opcions que plateja l’observatori Empresarial és la d’impulsar el patrimoni de titularitat municipal amb nous recursos que creïn una riquesa real en el territori. 

D’altra banda, l’informe també proposa augmentar la partida de despesa cap a àrees com els polígons industrials, i en proposa la neteja, posada al dia, senyalització i connexió a Internet. 

L’Observatori Empresarial també se centra en la proposta d’impulsar mesures de tributació local que afavoreixin l’emprenedoria, la generació d’ocupació, l’estalvi energètic o l’eliminació de barreres arquitectòniques, per exemple. 

Podeu consultar la informació completa de l’informe en el document en PDF que us adjuntem a continuació.